Latest Forum Posts

Latest News Posts
Coming Soon!
Social
Go Back   Techgage.com > Hardware > Storage Devices and Memory

Storage Devices and Memory Hard Drives, Optical Drives, Flash and anything memory related can be posted here.

Reply
 
Thread Tools
Old 07-19-2013, 10:48 PM   #1
Jemmtin
Obliviot
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 3
Arrow Upgrade or not for my Memory system

hey guys hope you could help me about this...as on my profession I am doing all the video editing, specifically im using Adobe premier. My system is Biostar Hi-Fi A55S3 motherboard with AMD A8-6500 and 4 GB DDR3. Anyway if i am looking in the task manager there is always enough Memory free during video editing.

question is Now i am wondering if a memory upgrade to 8 GB would really make sense in that case? Or could it be a too slow CPU?

Thanks for reply inadvance.
Jemmtin is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2013, 12:24 AM   #2
DarkStarr
Tech Monkey
 
DarkStarr's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 634
Default

Well, it depends. How much ram is reserved for other apps in the settings? On my machine it is 3 Gb not a ton but I also have a total of 24 Gb. That said what is the issue your having? long render times, slowdowns, what? The A8 is not all that powerful for video editing either. Intel chips are much better suited for that.
__________________
Intel Core i7 2700k (4.8 @ 100x48) Watercooled - 16GB Crucial Ballistix @ 1600 Mhz 9.9.9.24 2T
8GB
Corsair Vengeance @ 1600 Mhz 9.9.9.24 2T - Asus Sabertooth P67
- Asus Radeon 7970 Ref. (Non Ghz)
Heatkiller 79xx Ni-Bl (Soon) @ 1050/1500
- 64Gb Crucial M4 SSD - 3x Hitachi 1Tb - Corsair TX950W
Azza Genesis 9000B - 2x Samsung SyncMaster S27A550H - Vizio 32" LCD

DarkStarr is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2013, 05:19 PM   #3
Jemmtin
Obliviot
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 3
Default

hello DarkStarr,

what do you mean its not fast? I always thought both manufacturers are almost the same.

what bugs me is during rendering or working i would like to switch to other programms too. and it feels just slow to wait till firefox opens or the file browser, even if i started it before already. :/
Jemmtin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Memory for my Asus Maximus Formula OR Upgrade? BoySCouT Motherboards 6 02-04-2014 10:11 PM
Advice for Memory Upgrade?! Jemmtin General Hardware 2 07-02-2013 04:05 AM
Need A Memory Upgrade? Optix Tech Deals 0 02-01-2011 12:01 PM
Advice on Memory Upgrade Overkill0001 Storage Devices and Memory 14 08-19-2006 07:05 PM
Would you upgrade your PC for an operating system? Rob Williams General Software 13 03-25-2006 04:46 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:45 AM.